Over mij en Present Tense Coaching

Waar ik loop
is van nu af aan een weg — T. Acda

Achtergrond

Mijn naam is Sabine Kars. Ik ben al een leven lang geïnteresseerd in psychologie, in de mens en zijn gevoelens, gedachten en gedrag. In de kunst van het leven en in de onvermijdelijke worsteling die daar ook bij hoort.

Vanuit het idee dat we als mens daarin alles gemeen hebben en veel voor elkaar kunnen betekenen, heb ik hartgrondig voor het coachschap gekozen. Dit met de volle rugzak die (ook) ik met me meedraag.

Tot nu toe kabbelde mijn leven geenszins, kreeg ik met grote uitdagingen te maken, waaronder een jarenlang niet gediagnosticeerde, met me meereizende joekel van een hersentumor.
Hier ging, ga, ik lang niet altijd soepel mee om. Oftewel, in het leven van dit leven stap ik in minstens zoveel valkuilen als jij.

Dus nee, ik heb zeker niet de wijsheid in pacht. Maar ik kan je wel vanuit betrokkenheid, vanaf de berg die ikzelf beklim (Met hier en daar ook fenomenale uitzichten!), goed helpen met de hindernissen die op jouw bergpad liggen. Mede omdat op afstand vaak beter te zien is waar de blokkades zich precies bevinden en waar het de moeite loont om even stil te staan en goed te kijken, koers te wijzigen en/of door te stappen.

Om mijn coaching een wetenschappelijk onderbouwd fundament mee te geven heb ik meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van positieve psychologie, compassievol coachen, aandachtsgerichte therapie (Mindfulness Based Cognitieve Therapie), positief coachen en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). De inzichten en technieken uit deze evidence-based therapievormen ervaar ik als zeer breed inzetbaar voor allerlei problematiek. Ter specialisatie schoolde ik me in de toepassing van ACT bij slapeloosheid. Ook kreeg ik les van ACT grondlegger Steven C. Hayes en Gijs Jansen over psychologie zonder labels en stoornissen, met de laatste inzichten en de nieuwste technologie als het gaat om ACT, Proces Based Therapy en DSM-vrije diagnostiek.

Present Tense Coaching is lid van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching. Daarnaast ben ik aangesloten bij ACT Guide, en heb ik een masterlicentie voor de ACT Guide app. Dus we kunnen tijdens jouw begeleiding, als jou dat past, ter ondersteuning gebruik maken van deze heldere, zeer werkbare app.